HOVEDNUMMER: 96 97 95 00
Misfarvninger og lugt 2017-02-28T09:56:54+00:00

MISFARVNINGER OG LUGT AF VANDET

Hvorfor er mit vand rødbrunt?

Hvis dit kolde vand er rødbrunt, misfarvet eller uklart, skyldes det forstyrrelser i ledningssystemet. Det kan for eksempel være reparationsarbejder på ledningsnettet, der får kalk og jern til at løsne sig fra ledningen. Det er et forbigående problem, og vandet er ikke sundhedsskadeligt.

For at få rent vand igen skal du lade den vandhane, der er tættest på din måler, løbe, ind til vandet bliver klart. Det vil normalt tage et par minutter. Hvis det kun er dit varme vand, der er misfarvet, er det sandsynligvis varmtvandsbeholderen, der er skyld i problemet. Prøv at lade alle varmtvandshanerne løbe et par minutter.

Hvorfor er mit vand hvidt?

Hvis dit vand er hvidt, skyldes det normalt luft i vandet. Prøv at fylde et glas med det hvide vand. Hvis der er luft i vandet, vil vandet blive klart nedefra og op, idet luften bruser af.

Luft i vandet er et forbigående fænomen, der er uskadeligt. Det kan forekomme, hvis der er kommet luft i ledningsnettet i forbindelse med reparationsarbejder.

Hvorfor lugter mit vand? Lugter dit vand af rådne æg, er det tegn på, at der er svovlbrinte i vandet. Lugten kommer normalt fra det varme vand.

Lugten opstår enten på grund af manglende vedligeholdelse af varmtvandsanlægget eller et overdimensioneret varmtvandsanlæg. Kontakt din VVS-installatør.

NYHEDER

Det er tid til at indberette måleraflæsning

13. december 2018|0 Comments

Kun tre ting i dit toilet

9. juli 2018|0 Comments

Vesthimmerlands Forsyning begynder at tage form

14. juni 2018|0 Comments